Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗ ''ΜΕΤΑΛΗΨΗ'' ΤΗΣ ΟΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!

Ο Ρωμαιοκαθολικοί, όπως έχουμε ήδη αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας "Οι παπικές πλάνες" δεν πιστεύουν στις άκτιστες ενέργειες του Θεού και δέχονται ως κτιστή τη Θεία Χάρη.

Έτσι γι αυτούς η Θεία Κοινωνία "καταντά" μια απλή συμβολική ενέργεια, μη πιστεύοντας ότι καταλύεται σώμα και αίμα Χριστού. Γι' αυτό με αφορμή την καινούργια γρίπη τύπου Α ή αλλιώς γρίπη των χοίρων, θεωρώντας τη Θεία Κοινωνία μέσο της μετάδοσης του ιού την απαγόρευσαν!!!



Πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης τύπου Α λαμβάνει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Αυστραλίας, φτάνοντας στο σημείο να απαγορεύσει ακόμα και τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς, υπό το φόβο μετάδοσης της νόσου... Ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στην χώρα, Ντένις Χαρτ, ζήτησε από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής να μην κοινωνούν τους πιστούς και να πλένουν τα χέρια τους πριν την θεία λειτουργία.
Ο ιός της γρίπης των χοίρων πλήττει βάναυσα την Αυστραλία. Συνεχίζει να εξαπλώνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξάνεται παρά τις προσπάθειες των υγειονομικών Αρχών της Αυστραλίας.
Υπό το φόβο της πανδημίας, όλοι οι δημόσιοι φορείς προχωρούν στη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου, καθώς το νέο σκέλος της γρίπης μεταφέρεται με τον αέρα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με την απλή σωματική επαφή.
Έτσι ζητήθηκε και η συνδρομή της τοπικής Αρχιεπισκοπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ντένις Χαρτ υποχρεώθηκε να λάβει πολύ αυστηρά μέτρα και με σχετική εγκύκλιο του ανακοίνωσε ένα «Δεκάλογο» προς τους ιερείς και τους εκκλησιαζομένους σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου των χοίρων μέσα στο εκκλησίασμα. Έτσι, ζήτησε από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής να μην κοινωνούν τους πιστούς και να πλένουν τα χέρια τους πριν την θεία λειτουργία. Παράλληλα, συμβούλεψε και τους εκκλησιαζόμενους να μην ανταλλάσουν μεταξύ τους χειραψίες κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.
Αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα, ιερέας της Μελβούρνης είπε ότι στην εκκλησία του, αντί να ανταλλάσουν ευχές δια χειραψίας, οι πιστοί εφαρμόζουν τον ασιατικό τρόπο χαιρετισμού, κάνοντας μια ελαφριά υπόκλιση και λέγοντας «η ειρήνη μαζί σου».

www.egolpio.com
egolpio.wordpress.com

Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Εδώ δε χρειάζονται σχόλια. Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι η υπενθύμιση στους ''φίλους'' μας τους Παπικούς, ότι η Ορθοδοξία είναι η ΜΟΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ που ίδρυσε ο Θεάνθρωπος Χριστός. Προς απόδειξιν τούτου παραθέτουμε το παράδειγμα του γέροντος Ευμενίου, ο οποίος κοινωνούσε απο το ίδιο δισκόπότηρο με τους ασθενείς που έιχαν λοιμώδεις νόσους:http://www.youtube.com/watch?v=vTQS-dxosjg&feature=rec-HM-fresh+div

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Απο τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη.



Πηγή: ''Εν Συνειδήσει" , Έκτακτη έκδοση της Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου.


και